Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar

Halınıza Çay’mı döküldü. Halıya çay dökülmesi anında gerekli olacak ilk iş dökülen çay’ın yoğunluğunu emme özelliği fazla olan bir bez yardımı ile bir bez kullanarak yeterince emme işlemi yapılması gerekmektedir. Böylelikle çay lekesinin dahada çok halının dibine yerleşmesi önlenecektir. Önemli olan çay döküldüğünde dahada çabuk hareket etmeniz gerekmektedir.

Çay dökülmesi durumunda yapılabilecek ilk uygulama aşamasında aşırı bastırarak sime işlemini yapmayın çokta uğraşarak ovalama yapmayın zira halınızın dokusuna ve rengine telafisi olmayacak zarar verebilirsiniz. Lekeyi çeşitli kimyasallarla uğraşarak halı yada uygulayaağınız koltuğunuza kalıcı olarak yerleştirebilirsiniz. Zira uğraşmanız sonucunda çıkmış gibi gözüksede kuruyunca tekrar belirebilir. Size aşağıda Halıdan çay lekesi nasıl çıkar uygulamasını anlatalım.

Çay Lekesi Çıkarma Uygulaması : Çay lekesini çıkartma işlemi için bezle emme işlemini yaptıkdan sonra çamaşır suyu içermeyen ayrıca ağartıcı özelliği olmayacak toz detarjan kullanılacak bu detarjanı ılık suya dökerek bir leke çıkartıcı hazırlayacağız. Hazırlamış olduğumuz leke çıkartıcı suyu bir bez yardımı ile emdirilir sonrasında bezle koltuk veya halıdaki oluşan çay lekesinin üzerine basınçla tamponlama işlemi yapın oluşan çay lekesini bez ile emmesine yardımcı olun. Sonrasında temiz ve ılık bir su hazırlayın halı’yı durulama yapın ve kalabilecek nem kuru, temiz bez ile tampon yapın.

Anlatdığımız uygulamalar sonucunda leke çıkmadıysa uygulanacak farklı yöntemlerde vardır. Kumaş ve halı çeşitleri ve türleri, özellikleri farklı olduğu için her halının leke çıkarma teknikleri farklı olabilir. İsterseniz birde bir kaba % 40 oranında sirke % 60 oranında su doldurarak yine yumuşak bir bez yardımı ile halı veyahtda koltuğunuzdaki oluşmuş çay lekesine tamponlama yapın. Uygulama yapmış olduğunuz bölgeyi ılık bir su ile durulama yapın

Eğer çay lekesini yine çıkaramadıysanız. Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar diyorsanız. Batıkent halı yıkama merkezimizi arayarak yardım talebinde bulunun. Uyarı: Uygulama yaptığınız çay lekeli alanı iyice ıslatın ve kurumadan temizlenmesi için bir halı yıkama merkezine iletin.

Halıdaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar
Halıdaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar
News Reporter
Hemen Ara